Aktiviteter

Gården, som feriehuset tilhører,  ligger i stille og rolige naturomgivelser med mange muligheter til variasjon av aktiviteter.

Det er ett fint og lett turterreng for både voksne og barn. Det er enkelt å komme seg opp på fjellet for å nyte stillheten og den uberørte, friske, rene og luktfrie lufta; for å skue utover skjærgården og storhavet utenfor.

Det finnes flere muligheter når det gjelder turer i naturen, både merka og umerka løyper, både til fots, med sykkel eller bil.
Utvorda Festning kan man også kjøre til, og der kan en rusle rundt og se seg om på Europas største kystfort.
På turene ute i naturen her, er det ofte en kan gå seg på mange typer dyr; elg, rådyr, rev, ekorn mfl. Også skogsfugler som tiur og orrhane kan en treffe på.

Villa fyrMed båten kan en kjøre i den flotte skjærgården som er full av fjorder, viker, øyer og holmer. En kan gå i land på en av øyene og nyte stillheten og kanskje få øye på noen av de tallrike ørnene som hekker her. Havørna er Norges størst ørn med sine 7 kilo. Andre sjøfugler har vi også mange av; Skarv, Terne, Hegre, Svartbak, Hettemåke mfl .

På turene ute i naturen her, er det ofte en kan gå seg på mange typer dyr; elg, rådyr, rev, ekorn mfl.
Også skogsfugler som tiur og orrhane kan en treffe på.

På turen til sjøs kan en gå i land på Villa og rusle en tur og se på Villa Fyr som ble bygd i 1838 og som er det eldste kullblussdrevne fyret i Norge.

En kan også gå i land på Halmøya og gå opp til Håkkahallaren, som er en gammel steinalderboplass fra den gangen da havet var høyt.

Kajakk

Med kajakk kan en padle i den flotte skjærgården som er full av fjorder, viker, øyer, skjær og holmer. Her kan en bevege seg mange steder der båtene ikke kommer, og  kan gå i land på en av de tallrike øyene og nyte roen og stillheten. Vil en ha litt mere spenning, er det bare å padle ut til de store bølgene og dønningene utenfor skjærgården. Det er gode forhold for å legge ut fra flytebrygga i havna på Vik, og vi har henger for oppbevaring av kajakkene.


Fjellklatring

Hanshelleren, kjent blandt klatrere som en av verdens hardeste klatrevegger, ligger bare en liten kjøretur unna. På Strøm, hvor Hanshelleren ligger, finnes det muligheter for buldring og klatring på naturlig sikring i over 150 forskjellige ruter.