Aktiviteter

Gården Vik Midtre ligger i flotte og rolige naturomgivelser med mange muligheter for aktiviteter og opplevelser. Feriehuset ligger på gården og bobilcampen ligger ved småbåthavna.

Det er et vakkert og lett tilgjengelig turterreng for både voksne og barn. Det er raskt å komme seg opp på fjellet for å nyte stillheten, den friske og rene lufta og skue utover skjærgården og storhavet utenfor. På turene ute i naturen her ute kan vi ofte møte både elg, rådyr, rev, ekorn mfl. Også skogsfugler som tiur og orrhane kan vi se innimellom.

Det finnes mange muligheter når det gjelder turer i naturen. Her finnes merka og umerka løyper, både til fots, med sykkel eller bil.

Med våre utleiebåter kan man kjøre i den flotte skjærgården. En kan gå i land på en av øyene og nyte stillheten. Kanskje får en øye på noen av de tallrike ørnene som hekker her. Havørnen som er Norges størst ørn, Skarv, Terne, Hegre, Svartbak, Hettemåke mfl.

På tur med båt kan man kjøre til øya Villa og se på Villa Fyr som ble bygd i 1838. Det eldste kullblussdrevne fyret i Norge.

En kan også gå i land på Halmøya og gå opp til Håkkahallaren, som er en gammel steinalderboplass fra den gangen da havet var høyere.

Utvorda Festning kan være en fin utflukt å kjøre til når været ikke frister til andre aktiviteter.  Der kan en rusle rundt og utforske Europas største kystfort.

Kajakk

Med kajakk kan en padle i den flotte skjærgården som er full av fjorder, viker, øyer, skjær og holmer. Her kan en bevege seg mange steder der båtene ikke kommer, og  kan gå i land på en av de tallrike øyene og nyte roen og stillheten. Vil en ha litt mere spenning, er det bare å padle ut til de store bølgene og dønningene utenfor skjærgården. Det er gode forhold for å legge ut fra flytebrygga i havna på Vik- hvor også vår bobilcamp ligger.

Fjellklatring/Buldring

Flatanger er verdenskjent for unike klatreområder og Hanshelleren, som er en av verdens vanskeligste klatrevegger, ligger bare en liten kjøretur unna. På Strøm, hvor Hanshelleren ligger, finnes det muligheter for buldring og klatring på naturlig sikring i over 150 forskjellige ruter.

Dykking

Sjøen utenfor Vik er rikholdig med et yrende liv. Her kan man oppleve det meste av hva Norskekysten har å by på av marine dyr og planter.